de artiest

recensies

expo's

werken

agenda

contacteer

work in progress

 

Français / English

 

Recensies  

 
 

"Meer dan die van de meeste mensen, volgt de levenslijn van Brigitte Van de Rijt een ietwat grillig maar hoogst voldoeningwekkend parcours. Ze wordt in 1956 geboren in Compiègne en komst dus van meet af aan terecht in de geschiedenis. Zij studeerde in Reims, daarna in Parijs, en nu woont ze in België.
Zij houdt niet van uitbundige, lyrische uitlatingen. Haar voorliefde gaat naar de sereniteit van vertrouwde, alledaagse voorwerpen die zich rustig in de streling van het licht koesteren, zodat ze hun kleurenweelde kunnen uitstralen, de zachte kwaliteit van hun textuur kunnen doen aanvoelen en het mysterie van hun intieme leven laten vermoeden."
Wim Toebosch, AICA

"Het werk van Brigitte Van de Rijt bezit een der voorname picturale eigenschappen die bestaat in het opnemen, het opvangen en het weergeven van atmosferische elementen."
Roger Geerts

"...Zo onstonden er, eerst tot verbazing en nadien tot het plezier van haar vrienden, dromerige landschappen of door nauwelijks zichtbare personen geheimzinnig bewoonde interieurs..."
Jean-Marie Moulin, Conservator van het Museum van Compiègne

"Wat Brigitte daarmee doet is kunst: in de uitvergroting van de banaliteit wordt die banaliteit overstegen en levert ze poëzie op. De poëzie van het banale."
Gie Bogaert, auteur

 

 
© 2021 • Brigitte Van de Rijt